...

Ontmoet Vincent

Vincent is de ideale warmtepomp waarmee de typische Nederlandse rijtjeswoning verduurzaamd of gasloos gebouwd kan worden. En dat zonder buitendeel. Vincent kan hybride worden opgesteld met elk merk/type cv-ketel of all-electric met onze hoogwaardige voorraadvaten. Daarmee is Vincent een no-regret oplossing en helemaal klaar voor de toekomst. Vincent, de nieuwe naam in warmtepompen.

Belangrijke update: Leveringspauze Vincent 
Kwaliteit en klanttevredenheid staan bij ons hoog in het vaandel en we hebben helaas geconstateerd dat wij dit bij Vincent warmtepompen onvoldoende kunnen waarmaken. Om deze reden zullen wij tot nader order een leveringspauze voor Vincent inlassen. Op de website Itho Daalderop – Leveringspauze Vincent vindt u meer informatie over de leveringspauze en wat u moet doen bij reeds geïnstalleerde warmtepompen.   

Voordelen van

de ideale warmtepomp
voor zowel bestaande bouw
als nieuwbouw

  • Geen buitendeel
  • Klein van formaat en flexibele opstellingsmogelijkheden
  • Directe CO2-, gas- en geldbesparing/Lage initiële kosten
  • Werkt samen met elke cv-ketel (hybride) en onze hoogwaardige WPV-voorraadvaten (all-electric)
  • Eenvoudig te installeren en te onderhouden
  • De Nederlandse warmtepomp voor Nederlandse woningen
  • Kan ook koelen

Benieuwd of jouw projectwoning geschikt is voor toepassing van Vincent?

Je komt er snel achter door de Vincent check in te vullen!

Voordelen van

de ideale warmtepomp
voor zowel bestaande bouw
als nieuwbouw

Het kan voorkomen dat Vincent niet geschikt is voor uw woning, omdat Vincent niet voldoende vermogen heeft of plaatsing technisch niet past. In dat geval is Amber wellicht een goed alternatief.

Amber is een monoblock lucht/water warmtepomp die enkel bestaat uit een buitendeel. Amber is verkrijgbaar in drie vermogens (6,5kW, 9,5kw en 12kW) en daarmee ideaal voor grotere woningen. Amber ziet er niet alleen fantastisch uit, maar is ook nog eens voorzien van het milieuvriendelijke koudemiddel R290(propaan) en daarmee helemaal klaar voor de toekomst!

Veelgestelde vragen

We snappen dat Vincent jouw interesse heeft gewekt en dat je alles wilt weten over Vincent. Daarom hebben we hieronder de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Waarom is het Vriendenprogramma stopgezet?

Kwaliteit en klanttevredenheid staan bij ons hoog in het vaandel en we hebben helaas geconstateerd dat wij dit bij Vincent warmtepompen onvoldoende kunnen waarmaken. Om deze reden zullen wij tot nader order een leveringspauze voor Vincent inlassen. Op de website Itho Daalderop – Leveringspauze Vincent vindt u meer informatie over de leveringspauze en wat u moet doen bij reeds geïnstalleerde warmtepompen.

Voor welk type woningen is Vincent ontwikkeld? 

Vincent is ontwikkeld voor de typisch Nederlandse rijtjeswoning. Voor dit type woningen is een vermogen van 4,5kW vaak prima geschikt om de woning in een hybride opstelling (dus met cv-ketel) te verwarmen. Hoe beter de woning is geïsoleerd, des te beter Vincent zal presteren, want een warmtepomp verwarmt de woning het meest efficiënt op een lage temperatuur.

Hoe werkt Vincent? 

Vincent benut primair de energie uit de buitenlucht en vult deze aan met energie uit de ventilatie retourlucht (indien deze beschikbaar is). Via een milieuvriendelijk koudemiddel (R290) wordt energie aan de buitenlucht en eventueel ventilatie retourlucht onttrokken. Vervolgens wordt deze laagwaardige warmte via een compressor naar een hogere temperatuur gebracht, waarna via de vloerverwarming of radiatoren/convectoren de woning wordt verwarmd. We hebben een leuk filmpje over de werking van Vincent gemaakt. Bekijk deze hier.

Hoeveel kan een bewoner besparen met Vincent?

Dat is afhankelijk van dermate veel factoren, waaronder stookgedrag, buitentemperatuur, isolatie van de woning, afgiftesysteem, energieprijzen, wel/geen energieplafond, enz., enz. dat de vraag niet eenduidig is te beantwoorden. Maar heel globaal, bespaar je met een hybride warmtepomp gemiddeld 60% op het gasverbruik. De enige manier om een goede inschatting te maken wat de warmtepomp betekent voor de energierekening, is het maken van een warmteverliesberekening waarbij het gemiddelde gasverbruik over de afgelopen 5 jaren wordt genomen.

Hoeveel geluid produceert Vincent?

Vincent produceert net als elke warmtepomp geluid (55dB). Om te voorkomen dat je hinder ondervindt van dit geluid, is het verstandig om Vincent in een afgesloten ruimte te installeren. In de nieuwbouw wordt de installatie al verplicht in een technische ruimte geïnstalleerd. In de bestaande bouw is dat meestal niet het geval. Je kunt dan kiezen om een geïsoleerde voorzetwand met een deur voor Vincent te plaatsen die het geluid binnen die ruimte houdt.

Waar moet een woning aan voldoen om Vincent te kunnen installeren? 

Allereerst is er voldoende ruimte nodig om Vincent te kunnen installeren. Daarnaast is het belangrijk dat de luchtkanalen waardoor Vincent energie uit de buitenlucht haalt, redelijk dichtbij Vincent kunnen worden gemonteerd. Een ander belangrijk punt is of de warmtevraag van de woning binnen het bereik van Vincent ligt. Zie onze technische animatie om te zien hoe Vincent werkt.

Wat zijn de installatievereisten voor Vincent? 

We hebben een installatievoorschrift opgesteld, waarin de belangrijkste vereisten voor een deugdelijke installatie zijn opgenomen. Dit document kunt u opvragen bij uw contactpersoon bij Itho Daalderop.

Hoeveel tijd kost het om Vincent te installeren?

Dat hangt erg van de snelheid van werken af, maar voor een installateur die meerdere Vincents heeft geïnstalleerd komt het neer op één volle dag, uitgaande van twee monteurs.

Kan Vincent na hybride toepassing later all-electric worden opgesteld? 

Dat is mogelijk indien de hybride installatie met de Vincent V45 Combi wordt uitgevoerd. Deze Vincent beschikt namelijk over een tapwatercircuit, dat nodig is voor de all-electric opstelling. Wanneer de hybride installatie wordt omgezet naar een all-electric installatie is er een warmtepomp voorraadvat nodig van het type WPV. Itho Daalderop heeft verschillende capaciteiten van deze voorraadvaten beschikbaar. Kijk hiervoor én voor de benodigde accessoires op voorraadvaten.

Hoeveel subsidie is er beschikbaar voor Vincent? 

De subsidie op zowel de Vincent V45 Hybride, als op de Vincent V45 Combi bedraagt: € 2.325,- incl. BTW. Deze subsidie kan aangevraagd worden via het RVO. De meldcode die je dient op te nemen bij de aanvraag is voor de V45 Combi: KA20993 en voor de V45 Hybride: KA20994.

Vanaf wanneer is Vincent beschikbaar? 

Vincent staat vanaf nu voor je klaar bij de technische groothandels, TU, Wasco en Rensa! Tot voor kort was Vincent alleen verkrijgbaar voor een aantal grotere renovatieprojecten. Het afgelopen jaar hebben wij de productie flink kunnen opschalen en nu staat Vincent klaar voor elk project en elke installateur in Nederland!

Nieuws

Benieuwd naar alle ontwikkelingen en nieuws rondom Vincent? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of check het laatste nieuws hieronder.

Technische documentatie

In de technische brochure vind je alle informatie die je nodig hebt om te Vincent te kunnen installeren in jouw woningproject.

Commerciële documentatie

In de commerciële brochure vind je alles over de voordelen van Vincent.