...

Eerste Vincents in productie!

Eerste Vincents in productie!

 

Afgelopen vrijdag was het zover: de eerste 25 Vincent warmtepompen zijn geproduceerd! De producten uit deze nul-serie zullen de komende weken geplaatst worden bij bewoners van woningcorporaties, zakelijke klanten en Itho Daalderop collega’s.

De productie van de eerste Vincents is goed verlopen. Uiteraard waren er wel wat uitdagingen, maar deze zijn door snel en adequaat handelen tijdig opgelost. “Net als elke fabrikant hebben ook wij te maken met een schaarste aan productonderdelen en langere levertijden”, vertelt Alex Huizinga, Projectleider Innovatie. “Maar onze inkoopspecialisten hebben het toch voor elkaar gekregen om alle onderdelen op tijd geleverd te krijgen.”

In de eerste woningen zal Vincent zowel hybride (naast de al aanwezige cv-ketel) als all-electric (inclusief bijbehorend voorraadvat) opgesteld worden. In beide type opstellingen wordt de bijpassende dakkap gemonteerd. Daarbij ontbreekt uiteraard het buitendeel, aangezien Vincent een warmtepomp is met alleen een binnendeel. Tijdens deze plaatsingen zal beoordeeld worden of de plaatsing gemakkelijk en snel verloopt en of er eventueel nog aanpassingen nodig zijn of extra informatie benodigd is om de plaatsing verder te vergemakkelijken. Daarbij zijn de eerste installateurservaringen erg belangrijk.

De nieuwe naam in warmtepompen, Vincent, is niet zomaar een warmtepomp. Deze warmtepomp heeft namelijk een aantal unieke eigenschappen waarmee wij verwachten grote verduurzamingsstappen te maken. Vincent is klein van stuk en zowel geschikt voor nieuwbouw als bestaande bouw. Het feit dat hij geen buitendeel heeft, maakt hem uitermate geschikt voor plaatsing in typische Nederlandse rijtjeswoningen en appartementen met maximaal drie verdiepingen. Voor de plaatsing van de warmtepomp hoeft geen deel van de tuin opgeofferd te worden. “Vincent is ontwikkeld voor de Nederlandse woning en wordt geproduceerd in onze vestiging in Tiel. Dit is een hele bewuste keuze. Wij vinden het erg belangrijk om de CO₂-footprint van onze producten zo laag mogelijk te houden én om maximale grip op onze productie te hebben”, aldus Kerst Algera, Directeur Operations.