...
...

Ontmoet Vincent

We staan voor grote uitdagingen. We moeten duurzame woningen bouwen en het gasverbruik van bestaande woningen verminderen. Daarom is Vincent er. Vincent houdt niet van buiten, doet niet moeilijk en is kostenbewust. Vincent is de nieuwe naam in warmtepompen en wil graag kennis met je maken.

Kwaliteit en klanttevredenheid staan bij ons hoog in het vaandel en we hebben helaas geconstateerd dat wij dit bij Vincent warmtepompen onvoldoende kunnen waarmaken. Om deze reden zullen wij tot nader order een leveringspauze voor Vincent inlassen. Op de website Itho Daalderop – Leveringspauze Vincent vindt u meer informatie over de leveringspauze en of u actie moet ondernemen indien u een Vincent warmtepomp heeft laten installeren.  

Voordelen van

Vincent is de ideale warmtepomp voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw

  • Houdt niet van buiten, want hij heeft geen buiten deel
  • Weet hoe je moet besparen, want je gaat minder gas verbruiken
  • Doet niet moeilijk, omdat hij makkelijk te installeren is
  • Zoekt cv-ketel, elke merk/type is te koppelen
  • Is klein van stuk, en past daarom op bijna elke zolder
  • Komt uit Nederland, een echt Nederlands product
  • Is ook nog eens supercool, want hij kan de woning koelen

Lees meer over de voordelen van Vincent in de leaflet

Benieuwd of jouw woning geschikt is voor Vincent?

Je komt er snel achter door de Vincent check in te vullen!

de stille en stijlvolle
warmtepomp voor buiten

Het kan voorkomen dat Vincent niet geschikt is voor uw woning, omdat Vincent niet voldoende vermogen heeft of plaatsing technisch niet past. In dat geval is Amber wellicht een goed alternatief.

Amber is een monoblock lucht/water warmtepomp die enkel bestaat uit een buitendeel. Amber is verkrijgbaar in drie vermogens (6,5kW, 9,5kw en 12kW) en daarmee ideaal voor grotere woningen. Amber ziet er niet alleen fantastisch uit, maar is ook nog eens voorzien van het milieuvriendelijke koudemiddel R290(propaan) en daarmee helemaal klaar voor de toekomst!

Veelgestelde vragen

We snappen dat je heel nieuwsgierig bent en alles wilt weten over Vincent. Daarom hebben we hieronder de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Waarom kan ik geen Vincent meer aankopen?  

Kwaliteit en klanttevredenheid staan bij ons hoog in het vaandel en we hebben helaas geconstateerd dat wij dit bij Vincent warmtepompen onvoldoende kunnen waarmaken. Om deze reden zullen wij tot nader order een leveringspauze voor Vincent inlassen. Op de website Itho Daalderop – Leveringspauze Vincent vindt u meer informatie over de leveringspauze en of u actie moet ondernemen indien u een Vincent warmtepomp heeft laten installeren.

Past Vincent in elke Nederlandse woning? 

Vincent past vanwege zijn kleine formaat praktisch in bijna elke Nederlandse woning. Dankzij een fors vermogen van 4,5kW kan hij in een hybride opstelling in een groot deel van de woningen zinvol worden toegepast. Het is daarbij wel van belang dat de woning redelijk goed geïsoleerd is. Kijk voor een indicatie op onze Vincent check.

 

Hoeveel kan ik besparen met Vincent? 

Dat is een lastige vraag om te beantwoorden, omdat het afhankelijk is van een groot aantal factoren. Neem bijvoorbeeld de mate van woningisolatie. Deze bepaalt in grote mate hoeveel warmte er uit de woning weglekt en dus moet worden gecompenseerd door Vincent. Vul de Vincent check in om een indicatie te krijgen wat je kunt besparen.

Waar moet mijn woning aan voldoen om Vincent te kunnen installeren?

Allereerst is er voldoende ruimte nodig om Vincent te kunnen installeren. Daarnaast is het belangrijk dat de luchtkanalen waardoor Vincent energie uit de buitenlucht haalt, redelijk dichtbij Vincent kunnen worden gemonteerd. Een ander belangrijk punt is of de warmtevraag van de woning binnen het bereik van Vincent ligt. Zie onze technische animatie om te zien hoe Vincent werkt.

Hoeveel geluid maakt Vincent? 

Vincent produceert net als elke warmtepomp geluid (54dB). Om te voorkomen dat je hiervan hinder ondervindt, is het verstandig om Vincent in een afgesloten ruimte te installeren. In de nieuwbouw worden technische installaties al verplicht in een technische ruimte geïnstalleerd. In de bestaande bouw is dat meestal niet het geval. Je kunt er dan voor kiezen om een geïsoleerde voorzetwand met een deur te maken, zodat Vincent (en de eventuele mechanische ventilatiebox) in een technische ruimte zijn ondergebracht.

Wat kost het om Vincent aan te schaffen en laten installeren? 

De verkoopadviesprijs van de Vincent V45 Hybride (alleen woningverwarming) bedraagt per 1 januari 2023 € 3.975,- excl. BTW. De prijs van de Vincent V45 Combi (woningverwarming/ -koeling en warm tapwater) bedraagt € 4.450,- excl. BTW. Dit is dus de verkoopadviesprijs van de warmtepomp. Overige kosten, waaronder materiaalkosten en installatiekosten zijn afhankelijk van de situatie en moeten er dus nog bij opgeteld worden. De ISDE subsidie van Vincent is € 2.325,- incl. BTW. Deze ontvang je terug na aanmelding van de warmtepomp bij het RVO. Je dient hier de factuur van een geregistreerde installateur als bewijs te overleggen.

Hoeveel subsidie is er beschikbaar voor Vincent? 

De subsidie op zowel de Vincent V45 Hybride, als op de Vincent V45 Combi bedraagt: € 2.325,- incl. BTW. Deze subsidie kan aangevraagd worden via het RVO. De meldcode die je dient op te nemen bij de aanvraag is voor de V45 Combi: KA20993 en voor de V45 Hybride: KA20994.

Kan ik met een hybride Vincent later nog van het gas af? 

Dat hangt van het type Vincent af. De Vincent V45 Combi kan de woning zowel verwarmen als koelen en kan ook warm tapwater bereiden. Met dit type Vincent kun je een hybride opstelling maken en deze later ombouwen naar een all-electric opstelling. Als je op van het gas af wilt, moet de woning wel geschikt zijn om op temperatuur gehouden te kunnen worden door Vincent. Zelfs in de echt koude dagen. Dat betekent dat de woning maximaal 4,5kW aan warmte mag verliezen. Wanneer de woning toch meer warmte nodig heeft dan de 4,5kW die Vincent kan leveren, kun je nog steeds van het gas af, maar zul je additionele warmtebronnen moeten toevoegen. Bijvoorbeeld infraroodpanelen of een extra elektrisch element in het verwarmingssysteem.

Wie kan Vincent in mijn woning installeren? 

Op dit moment zijn wij installateurs aan het opleiden om Vincents te installeren. Deze bedrijven worden toegevoegd aan de dealerlocator (Itho Daalderop – Vind uw installateur op onze website), zodra de monteurs hun training hebben gevolgd. Je kunt ook terecht bij een landelijke organisatie die Vincents installeert. Ga daarvoor naar dewarmtepompvoorjou.nl.

Vanaf wanneer is Vincent beschikbaar? 

Vincent staat vanaf nu voor je klaar! Tot voor kort was Vincent alleen verkrijgbaar voor een aantal grotere renovatieprojecten. Het afgelopen jaar hebben wij de productie flink kunnen opschalen en nu staat Vincent klaar voor elke woning in Nederland.

Is een warmtepomp nog wel zo’n goed idee?

Ja! Ondanks dat het kabinet vorig jaar een energieplafond heeft ingevoerd is het zeker een goed idee om stappen te nemen in het verduurzamen van jouw woning. Gastekorten zullen de prijzen blijven opdrijven, terwijl het aanbod elektriciteit alleen maar toeneemt. Het is dus slim om als woningeigenaar het gasverbruik zoveel mogelijk terug te dringen.

Daarnaast geeft de overheid nu nog forse subsidies op warmtepompen en zal het toepassen van een warmtepomp in de nabije toekomst verplicht worden bij vervanging van de cv-ketel. Of de subsidieregeling dan nog geldt is nog maar de vraag.

Ook kan een warmtepomp koelen, een zeer comfortabele eigenschap. Zeker gezien de stijgende hoeveelheid warme ’s zomerse dagen en goed geïsoleerde woningen die hun warmte niet kwijt kunnen.

Wie/wat is dewarmtepompvoorjou.nl?

Dewarmtepompvoorjou.nl is een initiatief ontstaan uit een partnerschap tussen Itho Daalderop en e-Motion B.V.. Dewarmtepompvoorjou.nl zal technisch bepalen of Vincent geschikt is voor jouw woning en vervolgens een offerte uitbrengen. Ook regelen zij de installatie en onderhoud indien gewenst. Zij zijn jouw aanspreekpunt met betrekking tot Vincent.

Nieuws

Benieuwd naar alle ontwikkelingen en nieuwtjes rondom Vincent? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of check het laatste nieuws hieronder.