Vincent wil kennis met je maken

We stellen je graag voor aan Vincent, onze nieuwste lucht/water warmtepomp die zich helemaal thuis voelt in bijna elke nieuwbouwwoning. Vincent verwarmt, koelt en zorgt voor warm tapwater en doet dat zonder buitendeel! De warmtepomp wordt dus volledig binnen in de woning opgesteld. Vincent is speciaal ontwikkeld voor Nederlandse woningen en is de warmtepomp waarmee bijna alle woningen in Nederland duurzaam verwarmd kunnen worden. Vincent, de nieuwe naam in warmtepompen.

De nieuwe naam in warmtepompen voor de nieuwbouw

houdt niet van buiten

Vincent heeft geen buitendeel en wordt dus volledig binnen in de woning opgesteld. Daardoor is de warmtepomp heel eenvoudig te plaatsen en te onderhouden. Ook neemt Vincent buiten geen ruimte in de tuin in of op een balkon en doet daardoor geen afbreuk aan het ontwerp van de woning. Bovendien is er door het ontbreken van een buitenunit geen overlast van deze unit voor de buren. Vincent is dus ook nog een goede buur.

is klein van stuk

Vincent heeft een klein formaat en kan gecombineerd worden met onze hoogwaardige en tevens best-geïsoleerde voorraadvaten in de markt. Deze vaten zijn vierkant, waardoor ze veel minder ruimte innemen dan ronde vaten. Vincent kan naast of op de vaten geïnstalleerd worden. Heel flexibel dus. Bijvoorbeeld naast een 200L voorraadvat. Vincent past zo in bijna elke Nederlandse woning.

doet niet moeilijk

Vincent is snel en gemakkelijk te installeren. De kanalen die nodig zijn voor de buitenlucht, worden aangesloten op de los verkrijgbare dakdoorvoer. Deze past door de haakse aansluitingen in bijna elk schuin dak en veroorzaakt bovendien nauwelijks schaduw op eventuele zonnepanelen. De dakdoorvoer kan eenvoudig en snel worden geïnstalleerd en past esthetisch mooi in het dakoppervlak.

is kostenbewust

Vincent is een lucht/water warmtepomp die goed betaalbaar is. Door de binnenopstelling is service en onderhoud gemakkelijk uit te voeren en zijn er geen dure dakconstructies nodig. Bovendien wordt er door Vincent geen energie verspild aan onnodig extra ventileren. Vincent gebruikt namelijk primair buitenlucht als energiebron en vult deze (indien beschikbaar) aan met ventilatieretourlucht. Hierdoor is er geen sprake van overventilatie met bijbehorende tochtklachten.

komt uit Nederland

Vincent kent het Nederlandse binnenklimaat als geen ander. Vanuit onze vestiging in Tiel ontwikkelen, produceren en verkopen we al decennia oplossingen voor een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. Met Vincent als nieuwste innovatie. Vincent is dus een Nederlandse warmtepomp, speciaal ontwikkeld voor Nederlandse woningen. En doordat hij wordt geproduceerd in Nederland is de CO²-footprint heel klein.

is ook nog eens supercool

Vincent kan, naast het verwarmen van de woning en het maken van warm tapwater, ook de woning koelen. De binnentemperatuur kan zo, afhankelijk van de afmetingen van de woning, effectief met een aantal graden worden verlaagd, wat een stuk behaaglijker aanvoelt tijdens zeer warme dagen.

Technische gegevens

Vincent is de krachtigste warmtepomp in zijn klasse. Hij kan in de nieuwbouw worden gecombineerd met verschillende voorraadvaten om het warme tapwater in te bufferen. Door het compacte formaat van zowel Vincent als het voorraadvat, zijn deze gemakkelijk in een technische ruimte op zolder te plaatsen.

Technische gegevens Vincent* Eenheid Waarde
Voeding V/Hz/F 230/50/1
Koudemiddel R290 kg 0,40
COP verwarmen (A7/W27) COP 4,0
Vermogen (A7/W35) kW 4,28
Vermogen (A-10/W35) kW 2,9
Vermogen (A-10/W35 incl. bijstook) kW 4,5
Bijstook tapwater kW 1,7
Koelvermogen (A35/W18) kW 2,4
COP koelen (A35/W18) COP 2,7
Meegeleverde thermostaat Geen
Modulerende compressor Ja
Maximale aanvoertemperatuur bij A-10°C °C 60,0
COP Tapwater SCOP 2,5**
Afmeting warmtepomp module (breedte/diepte/hoogte mm 610x475x720
Afmeting Torenopstelling incl. 200L vat (breedte/diepte/hoogte) mm 610x600x2120
Aansluitingen lucht mm 250
Nominaal volumestroom lucht m3/uur 710
Aansluitingen hydraulisch inch 1″ buitendraad
Gewicht kg 72
Geluidsvermogen (Lwa) dB(A) 55
Energielabel (verwarmen) A+
* Op basis van voorlopige meetresultaten. De definitieve resultaten zijn beschikbaar na het doorlopen van alle keuringen en testen. ** In combinatie met voorraadvat WPV 150L 2G, tapprofiel klasse M.

Maak een afspraak

 

 

Vincent is in 2022 alleen projectmatig voor de zakelijke markt beschikbaar. Bent u van plan Vincent projectmatig in te zetten? Bespreek dan de mogelijkheden met één van onze projectadviseurs via onderstaand contactformulier.

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR PARTICULIEREN EN INSTALLATEURS: Vincent is voorlopig alleen beschikbaar voor de zakelijke, projectmatige markt. Elke particuliere situatie verschilt en dient daarom vooraf beoordeeld te worden of Vincent voor die situatie geschikt is. Voor particulieren hebben we een partner gevonden die landelijk het gehele proces van verkoop, levering en installatie kan verzorgen. Zij kunnen voor meer informatie terecht op: www.dewarmtepompvoorjou.nl. We verwachten in 2023 Vincent ook via de technische groothandel aan installateurs te kunnen leveren.

 

Contact

Hou mij op de hoogte!

Type(Vereist)
Nieuwbouw / Bestaande bouw(Vereist)
Toestemming(Vereist)