Vincent wil kennis met je maken

We stellen je graag voor aan Vincent, onze nieuwste lucht/water warmtepomp die zich helemaal thuis voelt in bestaande woningen. Vincent verwarmt, koelt en zorgt voor warm tapwater en doet dat zonder buitendeel! De warmtepomp wordt dus volledig binnen in de woning opgesteld. Vincent is speciaal ontwikkeld voor Nederlandse woningen en is de warmtepomp waarmee elke Nederlandse woning verduurzaamd kan worden. Vincent, de nieuwe naam in warmtepompen.

De nieuwe naam in warmtepompen voor de bestaande bouw

houdt niet van buiten

Vincent heeft geen buitendeel en wordt dus volledig binnen in de woning opgesteld. Daardoor is de warmtepomp heel eenvoudig te plaatsen en te onderhouden. Ook zijn er geen F-gas handelingen nodig. Daarnaast neemt Vincent buiten geen ruimte in de tuin of op een balkon en doet dus geen afbreuk aan het ontwerp van de woning. Bovendien is er door het ontbreken van een buitenunit geen overlast van deze unit voor de buren. Vincent is dus ook nog een goede buur.

weet hoe je moet besparen

Door Vincent te koppelen aan de bestaande cv-ketel wordt direct een forse gasbesparing (tot wel 70%* op woningverwarming) en CO2-besparing gerealiseerd. En dit verlaagt de energierekening van bewoners. Bovendien wordt er door Vincent geen energie verspild aan onnodig extra ventileren. Vincent gebruikt namelijk primair buitenlucht als energiebron en vult deze (indien beschikbaar) aan met ventilatieretourlucht, dat voorkomt overventilatie met bijbehorende tochtklachten.

* Het is belangrijk om een warmte/verliesberekening te laten maken om het rendement voor een specifieke woning te kunnen berekenen.

doet niet moeilijk

Vincent is snel en gemakkelijk te installeren. De kanalen die nodig zijn voor de buitenlucht, worden aangesloten op de los verkrijgbare dakdoorvoer. Deze past door de haakse aansluitingen in bijna elk schuin dak en veroorzaakt bovendien nauwelijks schaduw op eventuele zonnepanelen. De dakdoorvoer kan eenvoudig en snel worden geïnstalleerd en past esthetisch mooi in het dakoppervlak. Door de snelle en makkelijke installatie van Vincent is de overlast voor bewoners beperkt.

zoekt CV-ketel

Vincent werkt samen met elke cv-ketel, van welk merk dan ook. Een perfecte match. De warmtepomp verwarmt de woning het grootste deel van het stookseizoen. De cv-ketel springt, indien de woning voldoet aan de isolatievoorwaarden, alleen bij als het buiten écht koud wordt en zorgt daarnaast voor het warme tapwater. Deze combinatie levert een forse gasbesparing op en verlengt bovendien de levensduur van de cv-ketel.

is klein van stuk

Vincent heeft een klein formaat en is daardoor makkelijk inpasbaar in de woning. Vincent neemt dus weinig ruimte in en kan flexibel worden ingezet. Zelfs op kleine zolders en onder schuine daken, voor Vincent is bijna altijd wel een plekje te vinden.

komt uit Nederland

Vincent kent het Nederlandse binnenklimaat als geen ander. Vanuit onze vestiging in Tiel ontwikkelen, produceren en verkopen we al decennia oplossingen voor een comfortabel, gezond en energiezuinig binnenklimaat. Met Vincent als nieuwste innovatie. Vincent is dus een Nederlandse warmtepomp, speciaal ontwikkeld voor Nederlandse woningen. En doordat hij wordt geproduceerd in Nederland is de CO2-footprint heel klein.

is ook nog eens supercool

Vincent kan naast het verwarmen van de woning en het maken van warm tapwater, ook de woning koelen. De binnentemperatuur kan zo effectief met een aantal graden worden verlaagd, wat een stuk behaaglijker aanvoelt tijdens zeer warme dagen. Koeling is alleen beschikbaar met het type V45 Combi.

Technische gegevens

Vincent is de krachtigste warmtepomp in zijn klasse. Hij wordt in hybride opstelling naast de cv-ketel gemonteerd. Vincent gebruikt primair buitenlucht als energiebron, maar voegt daar, indien beschikbaar, de ventilatieretourlucht vanuit de mechanische ventilatie aan toe. Hierdoor wordt ook energie uit de ventilatieretourlucht benut in plaats van dat deze energie de woning wordt uitgeblazen.

Technische gegevens Vincent* Eenheid V45 Hybride V45 Combi
(all-electric)
Voeding V/Hz/F 230/50/1 230/50/1
Koudemiddel R290 kg 0,40 0,40
COP verwarmen (A7/W33) COP 3,7**
COP verwarmen (A7/W27) COP 4,0
Vermogen (A7/W35) kW 4,28 4,28
Vermogen (A-10/W35) kW 2,9 2,9
Vermogen (A-10/W35 incl. bijstook) kW n.v.t. 4,5
Bijstook tapwater kW n.v.t. 1,7
COP tapwater SCOP n.v.t. 2,5***
Koelvermogen (A35/W18) kW n.v.t. 2,4
COP koelen (A35/W18) kW n.v.t. 2,7
Meegeleverde thermostaat Geen Geen
Regeling voor sturing cv-ketel Aan/uit n.v.t.
Modulerende compressor Ja Ja
Maximale aanvoertemperatuur bij A-10 °C °C 60,0 60,0
Afmeting warmtepomp module (breedte/diepte/hoogte) mm 609x451x720 609x451x720
Aansluitingen luchtkanalen mm 250 250
Nominaal volumestroom lucht m3 /uur 710 710
Aansluitingen hydraulisch inch 1” buitendraad 1” buitendraad
Gewicht kg 72 72
Geluidsvermogen (Lwa) dB(A) 55 55
Energielabel (verwarmen) A+ A+
* Op basis van voorlopige meetresultaten. De definitieve resultaten zijn beschikbaar na het doorlopen van alle keuringen en testen. ** COP op basis van 40L/s ventilatieretourlucht bijmenging en buitenlucht van 7 ºC. *** In combinatie met voorraadvat WPV 150L 2G, tapprofiel klasse M.

Maak een afspraak

Vincent is in 2022 alleen projectmatig voor de zakelijke markt beschikbaar. Bent u van plan Vincent projectmatig in te zetten? Bespreek dan de mogelijkheden met één van onze projectadviseurs via onderstaand contactformulier.

BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR PARTICULIEREN EN INSTALLATEURS: Vincent is voorlopig alleen beschikbaar voor de zakelijke, projectmatige markt. Elke particuliere situatie verschilt en dient daarom vooraf beoordeeld te worden of Vincent voor die situatie geschikt is. Voor particulieren hebben we een partner gevonden die landelijk het gehele proces van verkoop, levering en installatie kan verzorgen. Zij kunnen voor meer informatie terecht op: www.dewarmtepompvoorjou.nl. We verwachten in 2023 Vincent ook via de technische groothandel aan installateurs te kunnen leveren. 

Contact

Hou mij op de hoogte!

Type(Vereist)
Nieuwbouw / Bestaande bouw(Vereist)
Toestemming(Vereist)